Prins Daniel i Helsingfors

Den 29 och 30 november besökte Prins Daniel Helsingfors tillsammans med en delegation bestående av entreprenörer och företagsledare som är kopplade till Prins Daniels Fellowship och Kungl. Ingenjörs­vetenskaps­akademien (IVA). Temat för besöket var finskt entreprenörskap och innovation.

Vid invigningen av startupmässan Slush 17; Marianne Vikkula, vd Slush, Prins William, hertig av Cambridge, Finlands president Sauli Niinistö, Prins Daniel och Ilkka Paananen, vd och grundare av spelbolaget Supercell.

Vid invigningen av startupmässan Slush 17; Marianne Vikkula, vd Slush, Prins William, hertig av Cambridge, Finlands president Sauli Niinistö, Prins Daniel och Ilkka Paananen, vd och grundare av spelbolaget Supercell. Foto: Petri Anttila

På programmet står besök hos företag och innovativa miljöer, såsom Supercell, Marimekko och Aalto-universitetet.

Under torsdagen besöker delegationen också Slush 2017, ett av världens största events för startups. Bland andra medverkar Al Gore som talare.

På Svenska ambassaden i Helsingfors under onsdagsförmiddagen. Prinsen och delegationen fick en presentation av det politiska och ekonomiska läget i Finland samt förutsättningarna för entreprenörskap.

På Svenska ambassaden i Helsingfors under onsdagsförmiddagen. Prinsen och delegationen fick en presentation av det politiska och ekonomiska läget i Finland samt förutsättningarna för entreprenörskap. Foto: Svenska ambassaden

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskaps­akademien (IVA). Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer. Läs mer om Prins Daniels Fellowship.

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA), är en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft.