En dag på slottet

Torsdagen den 23 november höll Kungen och Drottningen möten på Kungl. Slottet. Dagen avslutades med representationsmiddag.

Kungen tillsammans med Mats Årjes och Lotte Jernberg från Svenska skidförbundet.

Kungen tillsammans med Mats Årjes och Lotte Jernberg från Svenska skidförbundet. Foto: Kungahuset.se

Kungen deltog i ett sammanträde med Konung Carl XVI Gustafs Stiftelse för vetenskaplig forskning och Drottningen i styrelsemöte med Drottning Silvias Stiftelse för Forskning och Utbildning. Det är två av de drygt 70 kungliga stiftelser som beviljar anslag inom flera viktiga områden.

Ändamålen kan vara allt från exempelvis vetenskaplig forskning inom medicin och miljö och bevarande av det svenska kulturarvet till att hjälpa sjuka och skapa bättre levnadsvillkor för barn och ungdomar.

Sammanträde i Drottning Silvias Stiftelse för forskning och utbildning.

Sammanträde i Drottning Silvias Stiftelse för forskning och utbildning. Foto: Kungahuset.se

Drottning Silvias Stiftelse för forskning och utbildning

Stiftelsen främjar vetenskaplig forskning och lämnar understöd för beredande av undervisning eller utbildning. Framför allt till forskning och utbildning inom demensområdet.

Kungen vid styrelsesammanträdet i Konung Carl XVI Gustafs Stiftelse för vetenskaplig forskning, tillsammans med Philippe Gandet, Marcus Wallenberg, Peter Wallenberg Jr, Hans Wibom, Ingrid Sundström och Göran Sandberg.

Kungen vid styrelsesammanträdet i Konung Carl XVI Gustafs Stiftelse för vetenskaplig forskning, tillsammans med Philippe Gandet, Marcus Wallenberg, Peter Wallenberg Jr, Hans Wibom, Ingrid Sundström och Göran Sandberg. Foto: Kungahuset.se

Konung Carl XVI Gustafs Stiftelse för vetenskaplig forskning

Stiftelsen har till huvudsakligt ändamål att främja vetenskaplig forskning eller lämna understöd för beredande av undervisning eller utbildning. Sedan grundandet har totalt nästan 11 miljoner kronor delats ut, huvudsakligen till Stockholms Marina Forskningscentrum, Askölaboratoriet.

Kungen tillsammans med Kjell Gehammar, Svenska Kungsrallyt.

Kungen tillsammans med Kjell Gehammar, Svenska Kungsrallyt. Foto: Kungahuset.se

Under eftermiddagen hade Kungen även möten med Kjell Gehammar, Svenska Kungsrallyt, och Svenska skidförbundets styrelseordförande Mats Årjes och kommunikatör Lotte Jernberg.

På kvällen höll Kungaparet representationsmiddag på Kungl. Slottet.