Kungafamiljen vid Te Deum i Slottskyrkan

Måndagen den 4 september hölls Te Deum i Slottskyrkan på Kungl. Slottet med anledning av H.K.H. Prins Gabriels födelse. Kungaparet, Kronprinsessparet, Prinsessparet, Prins Carl Philip och familjen Hellqvist närvarade vid tacksägelse­gudstjänsten tillsammans med representanter från det officiella Sverige, samt hovets personal.

Prins Carl Philip, Kronprinsessan och Prins Daniel anländer till Slottskyrkan.

Prins Carl Philip, Kronprinsessan och Prins Daniel anländer till Slottskyrkan. Foto: Anders Wiklund/TT

Vid en kunglig födsel hålls en tacksägelse­gudstjänst, Te Deum. Te Deum är en gammal kyrklig ceremoni som i kungliga sammanhang äger rum vid stora viktiga händelser i Kungahuset: dop, födelsedagar, jubileer och andra högtidstillfällen.

Under tacksägelsegudstjänsten i Slottskyrkan.

Under tacksägelsegudstjänsten i Slottskyrkan. Foto: Anders Wiklund/TT

program Te Deum

Klicka för att öppna programmet.