Drottningen vid utbildningsstart för Silviasystrar

Måndagen den 4 september närvarade Drottningen vid introduktionsdagen för nya Silviasystrar på Silviahemmet.

Drottningen vid introduktionsdagen för Silviasystrar.

Drottningen vid introduktionsdagen för Silviasystrar. Foto: Yanan Li/Silviahemmet.

Det är 64 studenter från hela landet som nu påbörjar sin utbildning, som är en samverkan mellan Sophiahemmet Högskola och Stiftelsen Silviahemmet. Utbildningen vänder sig till undersköterskor och ger dem spetskompetens inom demensvård. Efter genomförd utbildning erhålls titeln Silviasyster.

Om Stiftelsen Silviahemmet

Silviahemmet grundades 1996 på initiativ av Drottningen. Silviahemmet har sedan starten verkat för att höja kunskap och kompetens inom demensområdet. Regelbundet anordnas utbildningar för medarbetare i vård och omsorg liksom för anhöriga.

I dag finns över 800 Silviasystrar och Silviasjuksköterskor utbildade i demensvård vid Sophiahemmet Högskola i samarbete med Silviahemmet. Silvialäkare blir allt fler genom samarbete med Karolinska institutet och snart kommer genom samarbetet med KI även Silviafysioterapeuter och Silviaarbetsterapeuter kunna diplomeras.

Jämte utbildningarna finns också dagverksamheten på Drottningholm som är hjärtat i Silviahemmets verksamhet.