Kungaparet vid EM-finalen i hoppning

Söndagen den 27 augusti var Kungaparet på Ullevi i Göteborg för att se EM-finalen i hoppning. Det svenska ekipaget Peder Fredricson och All In blev Europamästare.

Drottningen delar ut guldmedaljen till Peder Fredricson som tillsammans med All In blev Europamästare i hoppning. Harrie Smolders, Nederländerna, blev silvermedaljör och Cian O'Connor, Irland, bronsmedaljör.

Drottningen delar ut guldmedaljen till Peder Fredricson som tillsammans med All In blev Europamästare i hoppning. Harrie Smolders, Nederländerna, blev silvermedaljör och Cian O'Connor, Irland, bronsmedaljör. Foto: Natalie Greppi

Under sista dagen för Europamästerskapen i ridsport hölls den individuella finalen i hoppning. Finalen reds i två omgångar. I den första startade 25 ryttare, i den andra de tolv bästa.

Europamästare blev det svenska ekipaget Peder Fredricson och All In, nederländaren Harrie Smolders med Don VHP Z kom på andra plats och irländaren Cian O'Connor med Good Luck tog brons.

Kungaparet fick en visning av stallarna och områdena runt Ullevi. Här i samtal med John Roch, Internationella ridsportförbundets hoppchef.

Kungaparet fick en visning av stallarna och områdena runt Ullevi. Här i samtal med John Roch, Internationella ridsportförbundets hoppchef. Foto: Nathalie Greppi

Peder Fredricson och All In.

Peder Fredricson och All In. Foto: Claes Jakobsson

Ridsport-EM i Göteborg 21–27 augusti

Europamästerskapen genomförs vartannat år och samlar 300 av Europas bästa ryttare och kuskar för att göra upp om medaljerna i hoppning, dressyr, körning fyrspann och paradressyr (dressyr för funktionsvarierade).

I samtliga grenar koras både individuella mästare och vinnande nationer