Prinsessan Sofia vid Sophia­hemmets examens­högtid

Fredagen den 9 juni närvarade Prinsessan Sofia vid Sophiahemmets examenshögtid och delade ut broscher till Sophiasystrar vid ceremonin som hölls på Stockholms stadshus.

Prinsessan Sofia delar ut broscher vid Sophiahemmets examenshögtid i Blå Hallen.

Prinsessan Sofia delar ut broscher vid Sophiahemmets examenshögtid i Blå Hallen. Foto: Karin Törnblom/IBL

Under examenshögtiden i Blå Hallen i Stockholms Stadshus examinerades och diplomerades avgångsstudenterna från Sophiahemmet högskola i närvaro av inbjudna gäster, högskolans personal, familjer och vänner.

Sophiahemmets hedersordförande Prinsessan Sofia delade ut högskolans traditionella broscher.

Prinsessan Sofia vid Stockholms stadshus tillsammans med Lennart Kihlström Burenstam Linder, ordförande Sophiahemmet Aktiebolag, och Johanna Adami, rektor vid Sophiahemmet högskola.

Prinsessan Sofia vid Stockholms stadshus tillsammans med Lennart Kihlström Burenstam Linder, ordförande Sophiahemmet Aktiebolag, och Johanna Adami, rektor vid Sophiahemmet högskola. Foto: Karin Törnblom/IBL

Sophiahemmet

Sophiahemmet invigdes år 1889 och är ett av Sveriges äldsta privata sjukhus. Sitt namn har sjukhuset efter drottning Sofia, som tillsammans med sin gemål kung Oscar II, lät uppföra sjukhuset vid Valhallavägen på Kungl. Djurgården.

Sophiahemmet högskola har sitt ursprung i den sjuksköterskeskola som drottning Sofia startade 1883.

Prinsessan Sofia är sedan 1 januari 2016 hedersordförande för Sophiahemmet, ideell förening. Prinsessan efterträder Prinsessan Christina, Fru Magnuson, som har varit hedersordförande i Sophiahemmet sedan 1972.