Prins Daniel invigde skulptur­utställningen ”Eva Hild at Djurgården”

Måndagen den 5 juni öppnade Prins Daniel en utställning på Kungl. Djurgården i Stockholm med sex skulpturer av Eva Hild.

Prins Daniel vid invigningen av skulpturutställningen ”Eva Hild at Djurgården”.

Prins Daniel vid invigningen av skulpturutställningen ”Eva Hild at Djurgården”. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Prins Daniel tillsammans med skulptören Eva Hild.

Prins Daniel tillsammans med skulptören Eva Hild. Foto: Kungahuset.se

För andra året i rad har Prins Daniel varit initiativtagare till en skulptur­utställning på Djurgården. Utställningen arrangeras av Galleri Andersson/Sandström i samarbete med Kungl. Djurgårdens förvaltning och kan ses mellan 5 juni och 31 augusti 2017.

En av Eva Hilds skulpturer som nu kan ses på Kungliga Djurgården.

En av Eva Hilds skulpturer som nu kan ses på Kungliga Djurgården. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Om skulptur­utställningen

Galleri Andersson/Sandström har sedan 1994 varit konstnärliga ledare för Balticgruppens skulpturparksprojekt Umedalen Skulptur i Umeå. Skulpturparken som arrangerats på Umedalen räknas i dag till en av Europas mest betydande och den består av 45 permanenta verk av såväl svenska som internationella konstnärer.

Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel, som var beskyddare för Umeå Kulturhuvudstad, fick i augusti 2014 en guidad visning av skulpturparken och vid detta besök väcktes tanken om att arrangera en motsvarande skulpturutställning utomhus i Stockholm. 2017 genomförs den för andra året.