Prins Daniel vid symposium om njurtransplantation

Torsdagen den 1 juni närvarade Prins Daniel vid symposiet Swedish Conference on Living Kidney Donation som hölls på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge.

Bo-Göran Ericzon, professor i transplantationskirurgi, introducerar professor Amit Garg.

Bo-Göran Ericzon, professor i transplantationskirurgi, introducerar professor Amit Garg. Foto: Kungahuset.se

Swedish Conference on Living Kidney Donation är det andra nationella symposiet kring njurtransplantation med levande donator som arrangeras av Karolinska Institutet. Under två dagar diskuteras olika aspekter av donation och transplantation liksom framtida möjligheter och utmaningar.

Ingela Fehrman-Ekholm, överläkare vid Karolinska Universitetssjukhuset Huddinge, hälsade välkommen.

Därefter talade bland andra överläkare Kg Prütz, njurmedicin, Lunds universitet, på temat Living Donor Kidney Transplantation in Sweden: A report from the Swedish Renal Registry (SNR). Professor Amit Garg, Canadian Society of Nephrology, höll föredrag kring Increasing the rate of living kidney donor transplantation och Folke Löfgren, Stockholm, höll ett anförande på temat A Living Kidney Donor testimony: Easier to give than to receive?.

Under dagen hölls även föredrag av donatorer som berättade om sina erfarenheter.