Kungafamiljen firade norska Kungaparets 80-årsdagar

Den 9 och 10 maj var Kungaparet, Kronprinsessparet och Prinsparet i Oslo för att delta i firandet av Kung Harald V och Drottning Sonjas 80-årsdagar.

Galamiddagen under tisdagskvällen på Kungliga slottet. F.v.: Storhertig Henri av Luxemburg , Kronprinsessan Mette-Marit, Kung Carl Gustaf, Drottning Sonja och Drottning Margrethe av Danmark vid Kung Haralds tal.

Galamiddagen under tisdagskvällen på Kungliga slottet. F.v.: Storhertig Henri av Luxemburg , Kronprinsessan Mette-Marit, Kung Carl Gustaf, Drottning Sonja och Drottning Margrethe av Danmark vid Kung Haralds tal. Foto: Heiko Junge/NTB scanpix/TT

Den norska Kungafamiljen hälsar från slottsbalkongen.

Den norska Kungafamiljen hälsar från slottsbalkongen. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix/TT

Grevinnan Sophie av Wessex, Drottning Silvia, Kung Carl Gustaf, Prins Carl Philip, Kung Willem-Alexander, Drottning Maxima, Prinsessan Beatrix, Prinsessan Mabel, Prinsessan Astrid fru Ferner och Prins Constantijn på slottsbalkongen.

Grevinnan Sophie av Wessex, Drottning Silvia, Kung Carl Gustaf, Prins Carl Philip, Kung Willem-Alexander, Drottning Maxima, Prinsessan Beatrix, Prinsessan Mabel, Prinsessan Astrid fru Ferner och Prins Constantijn på slottsbalkongen. Foto: Jon Olav Nesvold/NTB scanpix/TT

Festligheterna inleddes på tisdagen med en galamiddag på det Kungliga slottet.

Gruppfoto vid tisdagens galamiddag

Foto: Thomas Brun, NTB-scanpix/Det kongelige hoff

Rad 4 bak f.v.: Prinsessan Tatiana, Prins Nikolaos, Prinsessan Mabel, Prins Constantijn, Prinsessan Sofia, Prins Carl Philip, Kronprinsessan Marie Chantal, Kronprins Pavlos, Arvstorhertig Guillaume, Arvstorhertiginnan Stéphanie, Grevinnan Sophie, Desiree Kogevinas och Carlos Euguster.

Rad 3 f.v.: Lady Elizabeth Shakerly, Drottning Anne Marie, Prinsessan Beatrix, Prins Daniel, Kronprinsessan Victoria, Kronprinsessan Mette-Marit, Kronprins Haakon, Prinsessan Märtha Louise, Kronprins Frederik, Kronprinsessan Mary, Madeleiene Bernadotte Kogevinas, Bernhard Mach, Jenni Haukio och Eliza Reid.

Rad 2 f.v.: Prinsessan Astrid fru Ferner, Drottning Maxima, Kung Willem-Alexander, Furst Albert, Drottning Silvia, Kung Carl Gustaf, Drottning Sonja, Kung Harald, Drottning Margrethe, Storhertig Henri, Storhertiginnan Maria Teresa, Kung Phillippe, Drottning Mathilde, Finlands President Sauli Niinistö och Islands President Gudni Johannesson.

Rad 1 f.v.: Emma Tallulah Behn, Leah Isadora Behn, Maud Angelica Behn, Prinsessan Ingrid Alexandra och Prins Sverre Magnus.

Kongeskipet Norge är en gåva från det norska folket till Norges dåvarande Kung Haakon VII efter en landsomfattande insamling 1947. K/S Norge ägs idag av H.M. Kung Harald V som använder skeppet aktivt under både nationella och internationella resor.

Kongeskipet Norge är en gåva från det norska folket till Norges dåvarande Kung Haakon VII efter en landsomfattande insamling 1947. K/S Norge ägs idag av H.M. Kung Harald V som använder skeppet aktivt under både nationella och internationella resor. Foto: Sven Gj. Gjeruldsen, Det kongelige hoff

Under onsdagen gavs en lunch på Kongeskipet K/S Norge.

Kvällen avslutades med den norska regeringens gåva till Kungaparet – en bankett på Operahuset i Oslo

På bilden, från sent 30-tal, syns den norska kronprinsfamiljen: kronprins Olav, kronprinsessan Märtha med prins Harald i knät och prinsessorna Ragnhild och Astrid. Kronprinsessan Märtha var dotter till prins Carl av Sverige och hans gemål Ingeborg av Danmark.

På bilden, från sent 30-tal, syns den norska kronprinsfamiljen: kronprins Olav, kronprinsessan Märtha med prins Harald i knät och prinsessorna Ragnhild och Astrid. Kronprinsessan Märtha var dotter till prins Carl av Sverige och hans gemål Ingeborg av Danmark. Foto ur Bernadottebibliotekets arkiv.