Förberedelser inför statsbesöket till Indonesien

Måndagen den 8 maj mötte Kungaparet experter från UD för att få fördjupad kunskap om Indonesien inför statsbesöket.

Under mötet med UD på Kungl. Slottet.

Under mötet med UD på Kungl. Slottet. Foto: Kungahuset.se

Kungaparet avlägger statsbesök i Indonesien den 22–24 maj på inbjudan av president Joko Widodo. Det är det första statsbesöket från Sverige till Indonesien. Inför resan informerade Utrikesdepartementet Kungaparet om aktuella frågor i landet.

Regeringen representeras av utrikesminister Margot Wallström och infrastrukturminister Anna Johansson. En näringslivsdelegation under ledning av Business Swedens vd Ylva Berg deltar också i statsbesöket.

Handel, hållbarhet, forskning och innovation är huvudteman för besöket.

Informationsmöten med UD hålls alltid inför ett statsbesök.