Drottningen i möte med Mentor International

Onsdagen den 26 april deltog Drottningen i Mentor Internationals styrelsemöte som hölls på Kungl. Slottet.

Mentor Internationals styrelse vid mötet på Kungl. Slottet: Drottningen, Yvonne Thunell, Karin Jordås, Bettina Bernadotte, Bertil Hult, Jörgen Haglind, Åsa Bittel, Christina von Schwerin, Inger Savén, Carl Palmstiern, Jan Carlzon, Farida Allaghi och Storhertig Henri av Luxemburg.

Mentor Internationals styrelse vid mötet på Kungl. Slottet: Drottningen, Yvonne Thunell, Karin Jordås, Bettina Bernadotte, Bertil Hult, Jörgen Haglind, Åsa Bittel, Christina von Schwerin, Inger Savén, Carl Palmstiern, Jan Carlzon, Farida Allaghi och Storhertig Henri av Luxemburg. Foto: Kungahuset.se

Mentor arbetar för att ge ungdomar självkänsla och kraft att växa. Syftet är att stärka dem i att fatta positiva beslut och avstå från våld och droger. Verktygen är mentorskapsprogram.

Under onsdagen träffades Mentor Internationals styrelse för att gå igenom verksamheten och vad man har uppnått, bland annat att organisationen nu är mer enhetlig i program och kommunikation. Därutöver lyftes även mentorprogram för flyktingungdomar.

Om Mentor

Mentor är i dag en världsledande organisation inom drogprevention, som Drottningen grundade tillsammans med Världshälsoorganisationen (WHO) 1994.

Mentor International är en internationell paraplyorganisation i vilken Mentor Sverige ingår i och samverkar med. Organisationen finns också i Mellanöstern, USA, Sydamerika, Storbritannien, Tyskland och Baltikum, och har genomfört projekt i 70 länder genom olika fältorganisationer.