Prins Daniel i Uppsala med Prins Daniels Fellowship

Onsdagen den 5 april besökte Prins Daniel och inspiratörerna i Prins Daniels Fellowship Lundellska skolan i Uppsala för att prata entreprenörskap med eleverna.

Prinsen i samtal med studenter vid Lundellska skolan.

Prinsen i samtal med studenter vid Lundellska skolan. Foto: Kungahuset.se

Till Lundellska skolan hade Prins Daniel med sig inspiratörerna Caroline Walerud (Volumental), Saeid Esmaeilzadeh (Serendipity) och Jacob de Geer (iZettle). Programmet startade med en aulaföreläsning och därefter hölls rundabordssamtal där eleverna fick prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar tillsammans med Prinsen och inspiratörerna.

Under förmiddagen medverkade även Sofi Lahyani, Ung Företagsamhet, regionchef Uppsala.

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft.