Representationsmiddag på Kungl. Slottet
Torsdagen den 23 mars bjöd Kungaparet in till årets första representationsmiddag på Kungl. Slottet.

Kungaparet gav årets första representationsmiddag på Kungl. Slottet. Foto: Claudio Bresciani/TT
Inbjudna är representanter från diplomatiska kåren, riksdag, regering, myndigheter, vetenskap, idrott, näringsliv, kultur samt personer som Kungafamiljen mött vid resor.

Kronprinsessan och Prins Daniel. Foto: Claudio Bresciani/TT

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia. Foto: Claudio Bresciani/TT
Gästerna togs emot och hälsades välkomna av Kungaparet, Kronprinsessparet och Prinsparet i Vita Havet. Middagen serverades i Karl XI:s galleri.

Anna Serner, vd för Svenska Filminstitutet. Foto: Claudio Bresciani/TT

Försvarsminister Peter Hultqvist. Foto: Claudio Bresciani/TT

Säkerhetschef Gunilla Runberg och flygvapenchef Mats Helgesson. Foto: Claudio Bresciani/TT

Pater Fredrik Emanuelson. Foto: Claudio Bresciani/TT

Gästerna välkomnas i Vita Havet. Foto: Kungahuset.se

Körsbärsblom, mandelblom och adiantum prydde bordet i Karl XI:s galleri. Foto: Kungahuset.se
Bordsplacering
Kungen förde statsrådet Åsa Regnér till bordet. På sin vänstra sida hade Kungen statsrådet Anna Johansson.
Drottningen fördes till bordet av talman Urban Ahlin och hade på sin högra sida statsrådet Gabriel Wikström.
Kronprinsessan fördes till bordet av statsrådet Gabriel Wikström och hade på sin högra sida statsrådet Peter Hultqvist.
Prins Daniel förde Dominikanska republikens ambassadör Marina Isabel Cáceres de Estévez till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Daniel statsrådet Åsa Regnér.
Prins Carl Philip förde statsrådet Anna Johansson till bordet. På sin vänstra sida hade Prins Carl Philip statsrådet Karolina Skog.
Prinsessan Sofia fördes till bordet av statsrådet Ardalan Shekarabi och hade på sin högra sida talman Urban Ahlin.

Bordet i Karl XI:s galleri står redo. Foto: Kungahuset.se
Meny
Ugnsbakad svensk minirotselleri med rostad lökbuljong, Operakällarens crème fraiche och 36 månaders lagrad parmesanost
*
Smörbakad Hjälmaregös med confiterad svartrot, Kalixlöjrom samt fänkålsvelouté
*
Stekt Bresseduva med jordärtskocka, bakad lök, picklade fläderkapris och krämig grönpepparsås
*
Citroncheesecake med sabayon, maränger och gräddfilsglass

Glasservisen från Kosta, design Sigurd Persson, är en bröllopsgåva till Kungaparet 1976 från regering och riksdag. Foto: Kungahuset.se