Kungen gav lunch för diplomaten Staffan de Mistura

Tisdagen den 21 mars gav Kungen lunch för Staffan de Mistura, FN:s sändebud i Syrien, på Kungl. Slottet. I lunchen deltog även Kronprinsessparet och Tord Magnuson, styrelseordförande Interpeace Sverige.

Kronprinsessan, Staffan de Mistura, Kungen, Tord Magnuson och Prins Daniel.

Kronprinsessan, Staffan de Mistura, Kungen, Tord Magnuson och Prins Daniel. Foto: Kungahuset.se

Den svensk-italienske diplomaten Staffan de Mistura är sedan 2014 FN:s sändebud i Syrien med uppdrag att finna en fredlig lösning av konflikten i landet. Staffan de Mistura har ägnat en stor del av sin yrkeskarriär åt internationell konfliktlösning, bland annat i Afghanistan och Irak.

På eftermiddagen närvarade Kronprinsessan vid seminariet Stockholm Peace Talks där Staffan de Mistura var huvudtalare. Tord Magnuson är styrelseordförande för Interpeace Sverige som arrangerar Stockholm Peace Talks i samarbete med Stockholms stad.