Drottningen i möte med Mentor International

Fredagen den 17 februari hade Drottningen möte med Mentor International på Kungl. Slottet.

Under mötet på Kungliga slottet.

Under mötet på Kungliga slottet. Foto: Kungahuset.se

Mentor arbetar för att ge ungdomar självkänsla och kraft att växa. Syftet är att stärka dem i att fatta positiva beslut och avstå från våld och droger. Verktygen är mentorskapsprogram.

Under fredagen träffades Mentor Internationals exekutiva utskott för att gå igenom verksamheten samt för att förbereda ärenden som ska beslutas i styrelsen.

Om Mentor

Mentor är i dag en världsledande organisation inom drogprevention, som Drottningen grundade tillsammans med Världshälsoorganisationen (WHO) 1994.

Mentor International är en internationell paraplyorganisation i vilken Mentor Sverige ingår i och samverkar med. Organisationen finns också i Mellanöstern, USA, Sydamerika, Storbritannien, Tyskland och Baltikum, och har genomfört projekt i 70 länder genom olika fältorganisationer.

Mentor Sverige är en ideell organisation för ungdomar i åldern 13-17 år. Genom mentorskap och vuxen närvaro bidrar organisationen till att stärka ungas självkänsla och därmed viljan att göra positiva val och säga nej till våld och droger.