Prins Carl Philip vid förberedelser inför Bocuse d'Or
Tisdagen den 13 december var Prins Carl Philip med när tävlingsmenyn inför Bocuse d'Or VM 2017 provsmakades. Prinsen är beskyddare av Svenska Bocuse d'Or Akademien.

Alexander Sjögren och Prins Carl Philip. Tidigare i år tog Alexander Sjögren, Sveriges representant i Bocuse d’Or, en bronsmedalj i Kock-EM i Budapest vilket säkrade platsen i VM i Lyon i januari 2017. Foto: Kungahuset.se
Sveriges representant i Kock-VM Bocuse d’Or Alexander Sjögren tillagade menyn på samma tid som under tävlingen: 5 timmar och 35 minuter.
Huvudråvaran bestäms av Bocuse d’Or. Denna gång ska faträtten bestå av bressekyckling och skaldjur. För första gången ska även en helt vegansk rätt presenteras med utgångspunkt från frukt, grönsaker, spannmål, frön och baljväxter. Inga mejeriprodukter eller ägg är heller tillåtna.

Inför Kock-VM tränar det svenska laget i Menigos provkök i Årsta. Foto: Kungahuset.se
Bocuse d’Or i Lyon 24-25 januari 2017
Bocuse d’Or är världens mest prestigefyllda matlagningstävling för kockar. Tävlingen startades 1987 av stjärnkocken Paul Bocuse. Tävlingen arrangeras vartannat år i Lyon.
Nästa Bocuse d’Or går av stapeln den 24 och 25 januari 2017 och markerar då 30-årsjubileet av tävlingen som även kallas Kock-VM.
L'Académie Suédoise de Bocuse d’Or grundades år 1990 av Sven-Gunnar Svensson för att ta hand om och ansvara för Sveriges deltagande i Bocuse d’Or. Svenska Bocuse d’Or Akademin ingår i Gastronomi Sverige.

Prinsen med Team Sweden: Jonas Lundgren, Henrik Norström , Hampus Risberg och Alexander Sjögren. Foto: Kungahuset.se