Kronprinsessan i möte med Muhammad Yunus

Fredagen den 9 december gav Kronprinsessan företräde för professor Muhammad Yunus, som tilldelades Nobels fredspris 2006. Kronprinsessan och professor Yunus är medlemmar av Sustainable Development Goals Advocacy Group för Agenda 2030.

 Kronprinsessan och Muhammad Yunus.

Kronprinsessan och Muhammad Yunus. Foto: Kungahuset.se

Muhammad Yunus och Kronprinsessan är två av 16 internationella ambassadörer i Sustainable Development Goals (SDG) Advocacy Group. Gruppens uppgift är att på olika sätt främja FN:s mål för hållbar utveckling, Agenda 2030.

Ekonomiprofessorn Muhammad Yunus från Bangladesh tilldelades tillsammans med Grameen Bank år 2006 Nobels fredspris för arbetet med att skapa ett mikrokreditsystem för att bekämpa fattigdom.

Professor Yunus är inbjuden till årets Nobelvecka och deltar bland annat i ett samtal på temat Your Plate – Our Planet: The Future of Food. Under mötet diskuterar studenter, experter och forskare hur man skapar en hållbar matproduktion i framtiden.