Prinsessan Sofia vid Sjukvårdens ledarskapsdag

Tisdagen den 6 december närvarade Prinsessan Sofia vid Sjukvårdens ledarskapsdag som hölls på Nobel Forum vid Karolinska Institutet i Solna.

Framtidens ledare Sofia Palmquist, Prinsessan Sofia och årets ledarskapsfrämjare Barbro Naroskyin.

Framtidens ledare Sofia Palmquist, Prinsessan Sofia och årets ledarskapsfrämjare Barbro Naroskyin. Foto: Patrik C Österberg /IBL

Sjukvårdens ledarskapsdag är en årlig sammankomst där ledarskapsfrågor inom sjukvården diskuteras. Årets tema var ledarskap för sjukvårdens digitala transformation.

Innan prisutdelningen tog Prinsessan del av ett samtal med rubriken Nästa generations ledare i sjukvården – hur ser visionen för den digitala transformationen ut? Ämnet diskuterades av finalisterna till Framtidens ledare i sjukvården:

  • Erik Johnsson, verksamhetschef på vårdcentralen Cityhälsan i Norrköping
  • Tina Fogelklou, verksamhetschef, Rättspsykiatriska regionkliniken i Växjö
  • Fredrik Lennmyr, verksamhetschef för thoraxkirurgiska kliniken, Akademiska sjukhuset i Uppsala
  • Sofia Palmquist, vice vd och chef för programkontoret, Capio S:t Görans sjukhus, Stockholm.

Dagen avslutades med att Prinsessan delade ut priset Årets ledarskapsfrämjare till Barbro Naroskyin som är hälso- och sjukvårdsdirektör i Stockholms läns landsting. Sofia Palmquist som är vice vd och chef för programkontoret på Capio S:t Görans sjukhus i Stockholm tilldelades priset Framtidens ledare.

Sjukvårdens Ledarskapsdag arrangeras av stiftelsen Sjukvårdens Ledarskapsakademi. Stiftelsen har skapats för att sätta fokus på villkoren och förutsättningarna för ledarskapet i svensk sjukvård, i synnerhet för nästa generations ledare.