Drottningen i möten med Mentor

Tisdagen den 29 november deltog Drottningen i styrelsemöten med Mentor International och Mentor Sverige på Kungl. Slottet.

Under sammanträdet med Mentor International.

Under sammanträdet med Mentor International. Foto: Kungahuset.se

Mentor är i dag en världsledande organisation inom drogprevention, som Drottningen grundade tillsammans med Världshälsoorganisationen (WHO) 1994.

Mentor International är en paraplyorganisation i vilken Mentor Sverige ingår och samverkar med. Organisationen finns också i Mellanöstern, USA, Sydamerika, Storbritannien, Tyskland och Baltikum, och har genomfört projekt i 70 länder genom olika fältorganisationer.

Mentor Sverige är en ideell organisation för ungdomar i åldern 13–17 år. Genom mentorskap och vuxen närvaro bidrar organisationen till att stärka ungas självkänsla och därmed viljan att göra positiva val och säga nej till våld och droger.

Till toppen