Prins Carl Philips Pris

Lördagen den 26 november delade Prinsen ut Prins Carl Philips Pris till Mathilda Bohlin och ponnyn Dilba.

Prinsen gratulerar Mathilda Bohlin och ponnyn Dilba.

Prinsen gratulerar Mathilda Bohlin och ponnyn Dilba. Foto: Pontus Lundahl/TT

Prins Carl Philips Pris är en av världens största cuper för kategori C- och D-ponnyer. Ponnyryttare från hela landet tävlar under året om de åtta åtråvärda finalplatserna i Friends Arena, där tävlingen avgörs i samband med Sweden International Horse Show.

Årets segrare var 13-åriga Mathilda Bohlin från Helsingborg och C-ponnyn Dilba.

År 1987 donerade Kungafamiljen Prins Carl Philips Pris till Svenska Ponnyryttar­förbundets Stockholmsdistrikt. När de fyra ridsportorganisationerna slogs samman och Svenska Ridsportförbundet bildades överlämnades priset till Stockholms Läns Ridsportförbund.

Prinsen gjorde entré på Friends Arena i en paradkalesch från Hovstallet. Vagnen med sina tillhörande selar och civila livréer var en bröllopsgåva från Storhertigparet av Baden, till deras dotter Victoria och kronprins Gustaf (blivande Gustaf V). Vagnen är tillverkad i Paris år 1881. Vagn och selar finns att se på Hovstallet.

Prinsen gjorde entré på Friends Arena i en paradkalesch från Hovstallet. Vagnen med sina tillhörande selar och civila livréer var en bröllopsgåva från Storhertigparet av Baden, till deras dotter Victoria och kronprins Gustaf (blivande Gustaf V). Vagnen är tillverkad i Paris år 1881. Vagn och selar finns att se på Hovstallet. Foto: Pontus Lundahl/TT

Sweden International Horse Show

Sedan 2014 har Sweden International Horse Show ägt rum på Friends Arena i Solna. Tidigare arrangerades den i Ericsson Globe Arena, då under namnet Stockholm International Horse Show. Tävlingen har ägt rum sedan 1993.