Kungen med scouterna i Riyadh

Onsdagen den 23 och torsdagen den 24 november var Kungen på scoutresa i Riyadh, Saudiarabien, tillsammans med World Scout Foundation. Kungen är hedersordförande i World Scout Foundation.

På scoutlägret utanför Riyadh.

På scoutlägret utanför Riyadh. Foto: Kungahuset.se

Under onsdagen deltog Kungen i ett seminarium om Messengers of Peace. Det är ett världsomfattande fredsprojekt med målet att scouter ska kunna bidra till en positiv samhällsförändring. Runt om i världen hjälper scouter andra genom olika projekt. Bilder, information och erfarenheter av insatserna läggs sedan bland annat ut på scout.org för att inspirera andra. Hittills har Messengers of Peace resulterat i sex miljoner projekt globalt.

I anslutning till seminariet delade Kungen ut utmärkelser till scouter från 18 olika länder som drivit projekt inom ramen för Messengers of Peace.

Under en ceremoni uppmärksammades ”Messengers of Peace- hjältar”.

Under en ceremoni uppmärksammades ”Messengers of Peace- hjältar”. Foto: Kungahuset.se

Torsdagen inleddes med World Scout Foundations styrelsemöte. Därefter besöktes ett Messengers of Peace- scoutläger utanför Riyadh där 300 barn deltog.

Besöket på scoutlägret utanför Riyadh avslutades med en symbolisk plantering av en palm.

Besöket på scoutlägret utanför Riyadh avslutades med en symbolisk plantering av en palm. Foto: Kungahuset.se

Om Scouterna

Kungen är hedersordförande i svenska Scouterna och sedan 1977 hedersordförande i World Scout Foundation (WSF) som stöttar World Organization of the Scout Movement (WOSM) som samlar 40 miljoner scouter världen över. WSF:s syfte är att samla in medel för att stötta och fortsätta utveckla den globala scoutrörelsen.

Scouterna är en barn- och ungdomsrörelse som verkar i nästan alla världens länder och som vilar på en stark värdegrund och jobbar för att göra världen bättre. I många oroshärdar har scouterna en viktig roll som freds­ambassadörer samt att stötta utvecklingen i det lokala samhället och hjälpa till praktiskt med till exempel återuppbyggnad efter katastrofer.