Prins Daniel i Skövde med Prins Daniels Fellowship

Tisdagen den 22 november besökte Prins Daniel och inspiratörerna i Prins Daniels Fellowship Skövde för att prata entreprenörskap med studenter vid Gymnasium Skövde och Högskolan i Skövde.

Några elever vid Gymnasium Skövde presenterar sitt UF-företag och affärsidén – matlådor med inbyggda bestick.

Några elever vid Gymnasium Skövde presenterar sitt UF-företag och affärsidén – matlådor med inbyggda bestick. Foto: Kungahuset.se

Prinsen och entreprenörerna Kristina Lindhe, Lexington, Lisa Lindström, Doberman, och Filip Tysander, DW, inledde dagen på Gymnasium Skövde. Programmet startade med en aulaföreläsning och därefter fick några elever tid att prata mer ingående om entreprenör­skap, egna idéer och framtidsdrömmar i rundabords­samtal tillsammans med Prinsen och inspiratörerna.

Under eftermiddagen besökte Prinsen och inspiratörerna Högskolan i Skövde för ytterligare ett aulasamtal samt rundabords­diskussioner med studenterna.

På Gymnasium Skövde berättade Prinsen, Lisa Lindström, Kristina Lindhe och Filip Tysander om sina erfarenheter av entreprenörskap.

På Gymnasium Skövde berättade Prinsen, Lisa Lindström, Kristina Lindhe och Filip Tysander om sina erfarenheter av entreprenörskap. Foto: Kungahuset.se

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskaps­akademien (IVA).

Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskaps­akademien, IVA, är en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrens­kraft.