Drottningen med Mentor i Kuwait

Fredagen den 21 till och med söndagen den 23 oktober var Drottningen i Kuwait för att delta i möten och seminarier tillsammans med Mentor Arabia. Mentor är i dag en världsledande organisation inom drogprevention, som Drottningen grundade tillsammans med Världshälso­organisationen (WHO) 1994.

Vid besöket på Kuwaits nationalbibliotek.

Vid besöket på Kuwaits nationalbibliotek. Foto: Mentor Arabia

Under dagarna i Kuwait deltog Drottningen bland annat i en examensceremoni för blivande mentorer som hölls på Kuwait Citys nationalbibliotek. Där fick Drottningen även ta del av en utställning där elever mellan 9 och 14 år, från skolor i hela landet, arbetat med temat droger och riskbeteenden.

På programmet stod också möten med Mentor Arabias styrelse.

Under lördagskvällen gav Mentor en bankett. I sitt tal lyfte Drottningen bland annat hur projekt och program utvecklats i hela regionen inom ramen för Mentor Arabia och att det ger många barn och ungdomar möjlighet till ett hälsosamt liv och en framtid fri från drogmissbruk.

Om Mentor

Mentor International är en internationell paraplyorganisation i vilken Mentor Sverige ingår i och samverkar med. Organisationen finns också i Mellanöstern, USA, Sydamerika, Storbritannien, Tyskland och Baltikum, och har genomfört projekt i 70 länder genom olika fältorganisationer.

Drottningen grundade Mentor 1994 tillsammans med WHO och är president för Mentor International. Sedan starten har Mentor nått över 2,5 miljoner barn och ungdomar.