Kungen vid WWF:s höstmöte

Fredagen den 21 oktober deltog Kungen i Världsnaturfonden WWF:s förtroenderådsmöte på Ulriksdals slott i Solna. Kungen är ordförande i WWF:s förtroenderåd.

Håkan Wirtén, generalsekreterare WWF, Kungen och Årets Pandabokspristagare: Ola Jennersten och Tom Svensson.

Håkan Wirtén, generalsekreterare WWF, Kungen och Årets Pandabokspristagare: Ola Jennersten och Tom Svensson. Foto: Saga Sandin

Vid sammankomsten delade Kungen ut utmärkelsen Årets Pandabok 2017. Utmärkelsen instiftades 1972 av WWF och belönar den bästa naturskildringen i ord och bild.

2017 års mottagare av utmärkelsen är zooekologen och fotografen Ola Jennersten, Märsta och bevarandefotografen Tom Svensson, Fjällbacka. De prisas för boken Vid vägs ände.

Juryns motivering lyder:

”Sällan ser vi en bok som berör så starkt. Här möter vi hjältarna som kämpar för att elefanter, noshörningar och tigrar ska överleva vår tid. Upphovsmännen tar med oss i världar vi inte sett förut, där horn och betar och tigerskelett bjuds ut för stora pengar – men också till fantastiska vildmarksområden där effektivt naturvårdsarbete satt stopp för tjuvjakten. En hoppfull bok om vår tids stora hot mot världens mest karismatiska arter.”

Läs mer om Världsnaturfonden WWF