Kungen vid WWF:s höstmöte

Fredagen den 21 oktober deltog Kungen i Världsnaturfonden WWF:s förtroenderådsmöte på Ulriksdals slott i Solna. Kungen är ordförande i WWF:s förtroenderåd.

Håkan Wirtén, generalsekreterare WWF, Kungen och Årets Pandabokspristagare: Ola Jennersten och Tom Svensson.

Håkan Wirtén, generalsekreterare WWF, Kungen och Årets Pandabokspristagare: Ola Jennersten och Tom Svensson. Foto: Saga Sandin

Vid sammankomsten delade Kungen ut utmärkelsen Årets Pandabok 2017. Utmärkelsen instiftades 1972 av WWF och belönar den bästa naturskildringen i ord och bild.

2017 års mottagare av utmärkelsen är zooekologen och fotografen Ola Jennersten, Märsta och bevarandefotografen Tom Svensson, Fjällbacka. De prisas för boken Vid vägs ände.

Juryns motivering lyder:

”Sällan ser vi en bok som berör så starkt. Här möter vi hjältarna som kämpar för att elefanter, noshörningar och tigrar ska överleva vår tid. Upphovsmännen tar med oss i världar vi inte sett förut, där horn och betar och tigerskelett bjuds ut för stora pengar – men också till fantastiska vildmarksområden där effektivt naturvårdsarbete satt stopp för tjuvjakten. En hoppfull bok om vår tids stora hot mot världens mest karismatiska arter.”

Läs mer om Världsnaturfonden WWF

Till toppen