Prins Daniel i Skellefteå med Prins Daniels Fellowship

Torsdagen den 13 oktober besökte Prins Daniel och inspiratörerna i Prins Daniels Fellowship Skellefteå för att prata entreprenörskap med studenter vid Anderstorpsgymnasiet och Luleå tekniska universitet.

Under samtalen med studenter vid Luleå tekniska universitet.

Under samtalen med studenter vid Luleå tekniska universitet. Foto: Kungahuset.se

Under förmiddagen besökte Prinsen tillsammans med inspiratörerna Gunilla von Platen, Xzakt Xzakt Kundrelation, Filip Engelbert, Avito, och Alan Mamedi, TrueCaller, elever på Anderstorpsgymnasiet. Med under dagen var också Emilia Lindmark, EoE Glasses, adept i mentorsprogrammet inom Prins Daniels Fellowship.

Programmet startade med en aulaföreläsning och därefter hölls rundabords­samtal där eleverna fick prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar tillsammans med Prinsen och inspiratörerna.

Under förmiddagen medverkade även Jonas Nordin, Ung Företagsamhet regionchef Västerbotten.

På eftermiddagen besökte Prinsen och inspiratörerna Luleå tekniska universitet för ytterligare ett samtal samt rundabordsdiskussion med studenterna.

Prinsen besökte även Xzakt kundcenter Skellefteå. Här tillsammans med Gunilla von Platen, en av dagens inspiratörer, och Ellinor Petersén som är kvalitetsansvarig på Xzakt.

Prinsen besökte även Xzakt kundcenter Skellefteå. Här tillsammans med Gunilla von Platen, en av dagens inspiratörer, och Ellinor Petersén som är kvalitetsansvarig på Xzakt. Foto: Kungahuset.se

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA).

Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft.