Drottningen vid Mentors 20-års­jubileum

Onsdagen den 12 oktober deltog Drottningen i firandet av Mentor Sverige 20 år, som ägde rum på Kulturhuset i Stockholm. Drottningen är organisationens grundare och hedersordförande.

Vid firandet av Mentor Sverige 20 år.

Vid firandet av Mentor Sverige 20 år. Foto: Pernilla Pettersson

Sedan starten 1996 har Mentor Sverige nått 60 000 ungdomar genom mentorskapsprogram. I år fyller organisationen 20 år och det firades på Kulturhuset i Stockholm under onsdagskvällen.

Drottningen inledningstalade.

Drottningen inledningstalade. Foto: Pernilla Pettersson

Drottningen höll inledningstal och sa:

Genom att arbeta förebyggande har Mentor stärkt och stöttat tusentals ungdomar och föräldrar. Ungdomar kan vända sig till Mentor och få en vuxen att prata med. Föräldrar kan få råd och stöd via kurser och seminarier.

Jag är stolt och glad när jag ser vad Mentor åstadkommit under de här åren.

H.M. Drottningen

Under jubileumskvällen på Kulturhuset.

Under jubileumskvällen på Kulturhuset. Foto: Pernilla Pettersson

Kvällens konferencier var Behrang Miri. Styrelseordförande Yvonne Thunell och Mentor Sveriges generalsekreterare Karin Jordås höll tal. Medverkade gjorde också Mentor Sveriges ambassadörer Roy Fares, konditor, författare och tv-profil, Alexandra Pascalidou, journalist, författare, föreläsare och debattör, samt Johan Ernst Nilson, upptäcktsresande och äventyrsfotograf.

Mentors 20-årsjubileum på Kulturhuset vid Sergels torg i Stockholm.

Mentors 20-årsjubileum på Kulturhuset vid Sergels torg i Stockholm. Foto: Pernilla Pettersson

Om Mentor Sverige

Mentor Sverige är en ideell organisation för ungdomar i åldern 13-17 år som genom mentorskap och vuxen närvaro bidrar till att stärka ungas självkänsla och därmed viljan att göra positiva val och säga nej till våld och droger

Mentor Sveriges huvudkontor är placerat i Stockholm, men verksamheten har kontor även i Malmö och Göteborg.