Drottningen delar ut diplom till vinnarna i Majblommans insamlings­tävling

Onsdagen den 12 oktober kom 32 elever från Adolf Fredriks musikklasser till Kungl. Slottet för att ta emot diplom av Drottningen.

Vid diplomceremonin i Lovisa Ulrikas matsal.

Vid diplomceremonin i Lovisa Ulrikas matsal. Foto: Kungahuset.se

Eleverna från Adolf Fredriks musikklasser vann Majblommans insamlingstävling 2016, efter att ha sålt majblommor för nära 230 000 kronor.

Majblomman har funnits sedan 1907 och är Sveriges största barnhjälpsorganisation. Insamlingen pågår under två veckor, därefter hjälper Majblomman barn på flera sätt under hela året för att lindra effekten av barnfattigdom och ekonomisk utsatthet. Det sker genom direkta bidrag till enskilda barn, extra tillskott till skolor och föreningar, opinionsbildning, folkbildning, forskning och sommarverksamhet.

Drottningen är Majblommans högsta beskyddare.

Eleverna fick diplom av Drottningen.

Eleverna fick diplom av Drottningen. Foto: Kungahuset.se

Årets Majblommeförening

Föreningen Tyresö Bollmora har ökat sin insamling markant, och på så vis kunnat hjälpa fler barn som behöver ekonomiskt stöd i kommunen. Genom aktiv rekrytering av nya volontärer och inspirerande närvaro i skolorna har föreningen överträffat alla förväntningar.

Årets Blommande Företag

Upplevelsebolaget Parks & Resorts, som driver många av landets största nöjesparker, tilldelades utmärkelsen Årets Blommande Företag. Parks & Resorts har bidragit med fantastiska priser till skolklasser som sålt majblommor. En än större insats har man gjort genom att bjuda ett stort antal barn i ekonomiskt utsatta familjer på oförglömliga semesterdagar i upplevelseparkerna.

Årets forskare

De pengar som samlas in vid försäljningen av Majblomman går också till forskning där barns välbefinnande står i fokus. Lill Hultman presenterade sin forskning om barns möjlighet att påverka genom personlig assistans. Forskaren Traci Flynn talade om hörselskadade barns läskunnighet och forskaren Anna-Karin Ivert berättade om sitt projekt som handlar om bostadsområdets betydelse för barns trygghet.

Drottningen tillsammans med årets forskare Anna-Karin Ivert, Traci Flynn och Lill Hultman.

Drottningen tillsammans med årets forskare Anna-Karin Ivert, Traci Flynn och Lill Hultman. Foto: Kungahuset.se