Prins Daniel i möte med MOD

Tisdagen den 11 oktober gav Prins Daniel företräde för Emma Dalman och Peter Carstedt från MOD – Mer organdonation. Prinsen är beskyddare av MOD.

Peter Carstedt, Emma Dalman och Prins Daniel.

Peter Carstedt, Emma Dalman och Prins Daniel. Foto: Kungahuset.se

Under mötet talade de om situationen för de personer som i dag väntar på en livsviktig transplantation och vad som krävs för att Sverige ska bli bättre inom organdonation och komma ikapp övriga länder i Europa.

Om du är beredd att ta emot organ till dig själv eller en anhörig så måste du också vara beredd att rädda en annan människas liv genom att donera. Det är så många människor som är svårt sjuka och behöver nya organ.

I dag har kring 1,6 miljoner svenskar tagit ställning i donationsregistret. Jag tycker att den siffran åtminstone borde fördubblas. Tillsammans kan vi arbeta för en förändring och skapa bättre förutsättningar för att rädda liv

H.K.H. Prins Daniel

Just nu pågår Donationsveckan som är en årligen återkommande nationell kampanjvecka som initieras av Socialstyrelsen. Ett syfte med veckan är att få fler att ta ställning till donation.

Läs mer om MOD