Prins Daniel i Borås med Prins Daniels Fellowship

Onsdagen den 28 september besökte Prins Daniel och inspiratörerna i Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram Borås för att prata entreprenörskap med ungdomar från Sven Eriksonsgymnasiet och Högskolan i Borås.

Prins Daniel tillsammans med Henning Källqvist, som är adept i mentorsprogrammet och som driver företaget Care of Carl, samt elever på Sven Eriksonsgymnasiet i Borås. Eleverna deltog i rundabordssamtal med inspiratörerna i Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram.

Prins Daniel tillsammans med Henning Källqvist, som är adept i mentorsprogrammet och som driver företaget Care of Carl, samt elever på Sven Eriksonsgymnasiet i Borås. Eleverna deltog i rundabordssamtal med inspiratörerna i Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram. Foto: Kungahuset.se

Under förmiddagen besökte Prinsen och inspiratörerna Caroline Walerud (Volumental), Jonas Nordlander (Avito) och Martin Lorentzon (Spotify) Sven Eriksonsgymnasiet där man inledde med en föreläsning i aulan. Prinsen och inspiratörerna delade med sig av sina erfarenheter och eleverna fick ställa frågor.

Därefter hölls rundabordssamtal där eleverna fick möjlighet att diskutera mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar med Prinsen och inspiratörerna.

Prins Daniel talar i aulan på Sven Eriksonsgymnasiet i Borås. Prinsen besökte Borås tillsammans med inspiratörer i Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram.

Prins Daniel talar i aulan på Sven Eriksonsgymnasiet i Borås. Prinsen besökte Borås tillsammans med inspiratörer i Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram. Foto: Kungahuset.se

Under eftermiddagen besökte Prinsen och inspiratörerna Högskolan i Borås för ytterligare ett samtal samt rundabordsdiskussion med studenter.

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskaps­akademien (IVA). Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship

Om IVA

Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien, IVA, är en fristående akademi som till nytta för samhället främjar tekniska och ekonomiska vetenskaper samt näringslivets utveckling. I samarbete med näringsliv och högskola initierar och föreslår IVA åtgärder som stärker Sveriges kompetens och konkurrenskraft.