Kronprinsessan invigde Ölands Skördefest

Onsdagen den 28 september invigde Kronprinsessan Ölands Skördefest som i år har 20-årsjubileum.

Kronprinsessan tillsammans med Per Petersson, ordförande för Skördefesten, och Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic, vid invigningen av Skördefesten på torget i Borgholm.

Kronprinsessan tillsammans med Per Petersson, ordförande för Skördefesten, och Borgholms kommunalråd Ilko Corkovic, vid invigningen av Skördefesten på torget i Borgholm. Foto: Suvad Mrkonjic/TT

Under onsdagen invigdes den tjugonde upplagan av Ölands Skördefest där affärer, gårdsbutiker, restauranger, krogar och caféer över hela ön deltar.

Kronprinsessan höll invigningstal och sa:

Öland har alltid varit speciellt för mig och min familj. I generationer har vi älskat denna ö. Jag är därför väldigt glad över att vara här för att inviga årets Skördefest, och har verkligen sett fram emot den här dagen. [ ... ]

I dag öppnar ni ölänningar dörrarna till era gårdar och hem. Ni bjuder in till allt det vackra och goda som Öland har att erbjuda. Och när ni gör det är det också ett kulturarv som ni för vidare.

Kunskapen om odling och djurhållning – den är viktig att bevara och viktig att föra vidare till våra barn. Så att de kan ta vara på jorden, värna den och förvalta den, precis som vi och våra förfäder har gjort före dem.

H.K.H. Kronprinsessan

Kronprinsessan delar ut Gyllene Pumpan 2016 till Borgholms kommun och Mörbylånga kommun. Utmärkelsen delas ut till ölänning, sommarölänning, organisation eller person från annan ort som gjort och gör bestående insatser för det goda Öland.

Kronprinsessan delar ut Gyllene Pumpan 2016 till Borgholms kommun och Mörbylånga kommun. Utmärkelsen delas ut till ölänning, sommarölänning, organisation eller person från annan ort som gjort och gör bestående insatser för det goda Öland. Foto: Suvad Mrkonjic/TT