Förberedelser inför statsbesöket till Tyskland

Tisdagen den 27 september mötte Kungaparet experter från UD för att få fördjupad kunskap om Tyskland inför statsbesöket.

Kungaparet i samtal med Klas Molin, Mikaela Kumlin Granit och Jan Henrik Amberg från UD.

Kungaparet i samtal med Klas Molin, Mikaela Kumlin Granit och Jan Henrik Amberg från UD. Foto: Kungahuset.se

Kungaparet genomför statsbesöket till Tyskland den 5–8 oktober på inbjudan av förbundspresident Joachim Gauck. Inför statsbesöket informerade Utrikesdepartementet Kungaparet om aktuella frågor i landet.

Det fyra dagar långa besöket äger rum i städerna Berlin, Hamburg, Wittenberg och Leipzig. Regeringen kommer att representeras av utrikesminister Margot Wallström, barn-, äldre- och jämställdhetsminister Åsa Regnér samt närings- och innovationsminister Mikael Damberg. En näringslivsdelegation bestående av ett 20-tal svenska företag och organisationer, under ledning av Business Swedens vd Ylva Berg deltar också i statsbesöket.

Informationsmöten med UD hålls alltid inför ett statsbesök.