Drottningen i möten med Childhood Brasilien

Tisdagen den 16 och onsdagen den 17 augusti under besöket i Rio de Janeiro deltog Drottningen i möten arrangerade av Childhood Brasilien.

Drottningen i samtal med ett barn under besöket på CAAC. På bilden syns också: Cristiana Bento, Civil Police of Rio de Janeiro Delegate responsible for the CAAC, Per-Arne Hjelmborn, Sveriges ambassadör i Brasilien, Marco Moraes Fagundes, åklagare State of Rio de Janeiro samt Luciana, Educandário Romão de Mattos Duarte children’s shelter.

Drottningen i samtal med ett barn under besöket på CAAC. På bilden syns också: Cristiana Bento, Civil Police of Rio de Janeiro Delegate responsible for the CAAC, Per-Arne Hjelmborn, Sveriges ambassadör i Brasilien, Marco Moraes Fagundes, åklagare State of Rio de Janeiro samt Luciana, Educandário Romão de Mattos Duarte children’s shelter. Foto: Childhood Brasilien

Under tisdagen besökte Drottningen tillsammans med representanter från Childhood Brasilien ett servicecenter för barn, Children’s Service Centre Facility (CAAC), vid Souza Aguiar Hospital i Rio de Janeiro.

Dagen efter hölls ett möte där representanter från Childhood Brasilien, Rio 2016 och Internationella olympiska kommittén (IOK) träffades. Under sammankomsten presenterades det arbete som Childhood har genomfört i samarbete med organisationskommittén för Rio 2016 för att minska riskerna för fall av kränkningar av mänskliga rättigheter. Erfarenheterna från samarbetet med Rio 2016 kommer att sammanställas för att skapa ett Letter of Recommendations till IOK.

Vid mötet med IOK: Eva Christina Dengler, chef Programs and Industrial Relations, Rosana Camargo de Arruda Botelho, ordförande Childhood Brasilien, Thomas Bach, IOK:s ordförande, Drottningen, Ana Maria Drummond, Executive Director för Childhood Brasilien samt Tania Braga, Head of Sustainability Rio 2016.

Vid mötet med IOK: Eva Christina Dengler, chef Programs and Industrial Relations, Rosana Camargo de Arruda Botelho, ordförande Childhood Brasilien, Thomas Bach, IOK:s ordförande, Drottningen, Ana Maria Drummond, Executive Director för Childhood Brasilien samt Tania Braga, Head of Sustainability Rio 2016. Foto: Childhood Brasilien

World Childhood Foundation

Drottningen är World Childhood Foundations grundare och heders­ordförande. Childhoods arbete utgår från FN:s konvention om barnets rättigheter och är religiöst och politiskt oberoende. Childhood har kontor i Sverige, Brasilien, Tyskland och USA och ger stöd till ungefär 100 projekt i 16 länder.

Läs mer om World Childhood Foundations arbete.