Kronprinsessan vid EAT Stockholm Food Forum

Måndagen den 13 och tisdagen den 14 juni deltog Kronprinsessan tillsammans med Kronprinsessan Mette-Marit av Norge i EAT Stockholm Food Forum på Clarion Sign i Stockholm.

Petter Stordalen, Kronprinsessan och Kronprinsessan Mette-Marit vid EAT Food Forum. Det är tredje året som EAT arrangeras och syftet med forumet är att hitta nya lösningar för mat och hälsa för en växande världsbefolkning i samklang med miljön.

Petter Stordalen, Kronprinsessan och Kronprinsessan Mette-Marit vid EAT Food Forum. Det är tredje året som EAT arrangeras och syftet med forumet är att hitta nya lösningar för mat och hälsa för en växande världsbefolkning i samklang med miljön. Foto: Robert Eklund/Stella Pictures

EAT Stockholm Food Forum handlar om kopplingen mellan mat, hälsa och hållbarhet. Forumet är en blandning av föreläsningar, paneldebatter och samtal mellan forskare, politiker och representanter från näringslivet.

Årets talare var bland andra professor Johan Rockström från EAT och Stockholm Resilience Centre, Irlands förra president Mary Robinson, Samoaöarnas president Sailele Malielegaoi och Costa Ricas före detta president José Maria Figueres.

Erik Lindberg, Innoscentia, tar emot Global Innovation Award 2016.

Erik Lindberg, Innoscentia, tar emot Global Innovation Award 2016. Foto: Robert Eklund/Stella Pictures

Under forumets första dag delade Kronprinsessan ut Global Innovation Award 2016 till Innoscentia AB, företrätt av Erik Lindberg, för att ha utvecklat en digital etikett som berättar och övervakar den faktiska statusen på förpackade livsmedel.

Global Innovation Award syftar till att hedra och uppmuntra initiativ som skapar en ny marknad eller process för hållbara och hälsosamma livsmedel, deras produktion eller konsumtion.

Bakom Eat står Gunhild Stordalen, ordförande i Stordalen Foundation.

Bakom Eat står Gunhild Stordalen, ordförande i Stordalen Foundation. Foto: Robert Eklund/Stella Pictures