Kungen besöker skolor i Halmstad

Fredagen den 3 juni var Kungen i Halmstad, Hallands län. Temat för besöket var skola och utbildning och ny teknik i undervisningen. Under dagen deltog även gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic.

Kungen och gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic tar del av NO-undervisningen på Söndrumsskolan i Halmstad.

Kungen och gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic tar del av NO-undervisningen på Söndrumsskolan i Halmstad. Foto: Kungahuset.se

Dagen i Halmstad inleddes på grundskolan Söndrumsskolan där skolledningen gav sin syn på pedagogik och digitalisering och visade upp den moderna miljö samt metoder de använder sig av i undervisningen. Därefter fick Kungen se olika klassrumsmiljöer och exempel på hur digitala hjälpmedel kan göra skillnad i olika ämnen.

Efter lunch stod Sturegymnasiet på programmet. Här fick Kungen träffa elever bland annat från skolans Film- och Tv-utbildning som visade och berättade hur de använder digital teknik i undervisningen. Kungen fick ett smakprov av föreställningen Zoetropia där elever från konst-, teater-, dans-, foto- och filmprogrammen deltog. Besöket på Sturegymnasiet avslutades på restaurangskolan.

Dagen avrundades på Halmstad högskola och lärarutbildningen där Kungen fick ta del av högskolans arbete med digitalisering, samverkan och integration.

Till toppen