Kungen besöker skolor i Halmstad

Fredagen den 3 juni var Kungen i Halmstad, Hallands län. Temat för besöket var skola och utbildning och ny teknik i undervisningen. Under dagen deltog även gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic.

Kungen och gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic tar del av NO-undervisningen på Söndrumsskolan i Halmstad.

Kungen och gymnasie- och kunskapslyftsminister Aida Hadzialic tar del av NO-undervisningen på Söndrumsskolan i Halmstad. Foto: Kungahuset.se

Dagen i Halmstad inleddes på grundskolan Söndrumsskolan där skolledningen gav sin syn på pedagogik och digitalisering och visade upp den moderna miljö samt metoder de använder sig av i undervisningen. Därefter fick Kungen se olika klassrumsmiljöer och exempel på hur digitala hjälpmedel kan göra skillnad i olika ämnen.

Efter lunch stod Sturegymnasiet på programmet. Här fick Kungen träffa elever bland annat från skolans Film- och Tv-utbildning som visade och berättade hur de använder digital teknik i undervisningen. Kungen fick ett smakprov av föreställningen Zoetropia där elever från konst-, teater-, dans-, foto- och filmprogrammen deltog. Besöket på Sturegymnasiet avslutades på restaurangskolan.

Dagen avrundades på Halmstad högskola och lärarutbildningen där Kungen fick ta del av högskolans arbete med digitalisering, samverkan och integration.