Drottningen vid internationell konferens mot barnaga

Onsdagen den 1 juni deltog Drottningen i den internationella högnivåkonferensen Towards Childhoods free from Corporal Punishment i Wien, Österrike.

Barnminister Åsa Regnér, Österrikes familj-och ungdomsminister Sophie Karmasin som var värd för konferensen och Drottningen.

Barnminister Åsa Regnér, Österrikes familj-och ungdomsminister Sophie Karmasin som var värd för konferensen och Drottningen. Foto: Kungahuset.se

Dagen i Wien började med ett besök i Svenska kyrkan. Drottningen fick höra om församlingens historia och träffa barn från Svenska skolan.

Under förmiddagen inleddes sedan den internationella högnivåkonferensen Towards Childhoods free from Corporal Punishment, på Schloss Wilhelminenberg i Wien.

Drottningen öppnade konferensen och framhöll att världens ledare genom Agenda 2030 har gjort ett särskilt åtagande att avsluta all människohandel, allt utnyttjande och alla former av våld mot barn. Det innebär att vi nu har en historisk möjlighet att förena alla länder i en global rörelse för att skydda barn från alla former av våld.

Bland konferensens talare fanns även Sveriges barnminister Åsa Regnér.

Sverige arrangerade 2014 ett högnivåmöte för att få fler länder att förbjuda barnaga. Konferensen i Wien är en uppföljning av det mötet.

Sverige var det första landet i världen som förbjöd barnaga (1979). I 49 av världens länder finns ett förbud mot alla former av barnaga.