Prins Daniel vid Ericsson Innovation Awards

Torsdagen den 26 maj deltog Prins Daniel i juryarbete för Ericsson Innovation Awards och delade därefter ut priset till projektet SoundVision.

Prins Daniel delar ut 2016 års ”Ericsson Innovation Awards” till studenter vid University of British Columbia i Kanada.

Prins Daniel delar ut 2016 års ”Ericsson Innovation Awards” till studenter vid University of British Columbia i Kanada. Foto: Stella Pictures

Ericsson Innovation Awards (EIA) är en global tävling för studenter och handlar om att utveckla innovativa ICT-projekt (informations- och kommunikations­teknik). Till årets tävling som hade temat The Future of City Life hade 843 lag från 72 länder lämnat in idéer.

Till årets vinnare utsågs projektet SoundVision. Studenter vid University of British Columbia i Kanada har tagit fram en mobil enhet som omvandlar tredimensionell rumsinformation till ljud som hjälper synskadade personer att navigera i sin omgivning.

I juryn för Ericsson Innovation Awards ingick Prins Daniel, juryordförande Charlotta Sund, Head of Region Northern Europe and Central Asia på Ericsson, Ann Hellenius, IT-direktör på Stockholms stad, Nicklas Lundblad, Head of EMEA Public Policy and Government Relations hos Google samt Mattias Fyrenius, vd Nobel Media.

Läs mer om Ericsson Innovation Awards