Prins Daniel träffade Glada Hudik-ensemblen

Måndagen den 23 maj träffade Prins Daniel Glada Hudik-ensemblen när de besökte Kungl. Slottet.

Prinsen tillsammans med Lotta Danielsson från Glada Hudik-ensemblen som även är med i utställningen ”Ikoner – En utställning om att få finnas”.

Prinsen tillsammans med Lotta Danielsson från Glada Hudik-ensemblen som även är med i utställningen ”Ikoner – En utställning om att få finnas”. Foto: Kungahuset.se

Glada Hudik-ensemblen besöker Stockholm för att framföra föreställningen Trollkarlen från Oz.

Prins Daniel i samtal med Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson.

Prins Daniel i samtal med Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson. Foto: Kungahuset.se

2014 satte Glada Hudik-teatern upp Trollkarlen från Oz och föreställningen sågs av över 60 000 personer. I år firar Glada Hudik-teatern 20 år och har i och med jubileet turnerat med föreställningen under våren.

Besöket på Kungl. Slottet inleddes med att ensemblen träffade Prins Daniel. Prinsen och skådespelarna samtalade om deras karriärer som skådespelare och fotomodeller. Flera av skådespelarna är del av fotoutställningen Ikoner – En utställning om att få finnas – på Fotografiska museet.Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Som avslutning på besöket fick ensemblen en guidad visning av slottet.

Prins Daniel tillsammans med Glada Hudik-ensemblen.

Prins Daniel tillsammans med Glada Hudik-ensemblen. Foto: Kungahuset.se

Glada Hudik-teatern

Glada Hudik-teatern grundades 1996 av Pär Johansson och målet med verksamheten är att alla ska få göra det man är bra på och skapa en utvecklande och meningsfull verksamhet för personer med funktionsnedsättning.

Glada Hudik-teatern arbetar mycket med integration och att olikheter utvecklar samhället. Mötet är grunden till all integration.

Till toppen