Drottningen delade ut årets Queen Silvia Nursing Award

Tisdagen den 17 maj delade Drottningen ut årets Queen Silvia Nursing Award vid en ceremoni i Aula Medica, Karolinska Institutet i Solna. Priset instiftades av Drottningen i syfte att uppmuntra sjuksköterskestudenter att utforma idéer för framtidens äldrevård.

Stipendiat Pernilla Rönntoft, Swedish Care Internationals vd Karin Lind-Mörnesten, stipendiat Elias Kallio och Drottningen vid utdelningen av Queen Silvia Nursing Award.

Stipendiat Pernilla Rönntoft, Swedish Care Internationals vd Karin Lind-Mörnesten, stipendiat Elias Kallio och Drottningen vid utdelningen av Queen Silvia Nursing Award. Foto: David Sica/Stella Pictures

För tredje året i rad delades Queen Silvia Nursing Award ut till sjuksköterske­studenter som har bärande idéer om utveckling inom äldrevård.

Årets mottagare av stipendiet var Elias Kallio, Tammerfors Yrkeshögskola, som belönas för sin idé ”Webbsida för att minska ensamhet bland de äldre” och Pernilla Rönntoft, Göteborgs universitet, som får priset för sin idé om ett kompetenskörkort inom äldrevården.

Queen Silvia Nursing Award

Queen Silvia Nursing Award instiftades med anledning av Drottningens 70-årsdag den 23 december 2013 med syfte att skapa förutsättningar för en varaktig positiv förändring inom vård och omsorg med fokus på äldre.

Förutom prissumman på 50 000 kronor ingår en sex månaders individuellt utformad praktikperiod.

Läs mer om Queen Silvia Nursing Award