Prins Daniel vid Future Focus

Torsdagen den 28 april deltog Prins Daniel i Future Focus: Exponential Technologies, en utbildningsdag på Nasdaq för 100 ledare från några av Sveriges mest framtidsorienterade bolag.

Prins Daniel, Christina Andersson, Hyper Island, och framtidsteknologen Claudia Olsson vid Future Focus.

Prins Daniel, Christina Andersson, Hyper Island, och framtidsteknologen Claudia Olsson vid Future Focus. Foto: Kungahuset.se

Inledningsvis hälsade framtidsteknologen och entreprenören Claudia Olsson välkommen. Hon är den som har arrangerat utbildningsdagen som bland annat handlade om artificiell intelligens, blockkedjan, kvantdatorer och teknologisk konvergens.

Därefter höll Prins Daniel ett inledningsanförande och sa:

Vi har sett att Sverige är en plats där goda idéer växer till stora innovationer och jag tror inte att det bara är en tillfällighet att Sverige är ett av världens ledande länder för nya tekniska innovationer eller att Sverige är det land som har flest internationella hitlåtar per capita.

H.K.H. Prins Daniel

Under dagen talade bland andra Anders Sandberg, forskare vid Future of Humanity Institute vid University of Oxford, om artificiell intelligens och vilka möjligheter den kan skapa för industrin, finansmarknaden samt utbildning och sjukvård.

Andrew Fursman, grundare av 1Qbit, berättade om den beräkningskraft som kvantdatorer möjliggör.

Robin Teigland, professor på Handelshögskolan i Stockholm, talade kring blockkedjetekniken, som bland annat valutan Bitcoin bygger på, och hur tekniken kommer att få ett stort genomslag i många branscher.