Kungen på scoutmöte i Australien

Torsdagen den 17 mars till söndagen den 20 mars var Kungen på scoutmöte i Melbourne, Australien, tillsammans med Baden-Powell Fellowship. Mötet arrangerades av World Scout Foundation där Kungen är hedersordförande.

En ung scout får sin scarf.

En ung scout får sin scarf. Foto: Kungahuset

Under besöket var Kungen bland annat med vid byggstarten för Scouts Victoria Education Adventure Centre. Kungen tog första spadtaget tillsammans med scouter och officiella representanter från delstaten Victoria på Catholic Regional College Sydenham i Melbourne.

Kungen tillsammans med scouter tar första spadtaget för Scouts Victoria Education Adventure Centre.

Kungen tillsammans med scouter tar första spadtaget för Scouts Victoria Education Adventure Centre. Foto: Kungahuset.se

Vid en middag i Williamstown på fredagskvällen delade Kungen ut medaljer till ett 30-tal unga scouter.

Kungen, ledare för World Scout Foundation och lokala scoutledare skär upp tårtan under fredagskvällens Celebrating Scouts Australia Dinner.

Kungen, ledare för World Scout Foundation och lokala scoutledare skär upp tårtan under fredagskvällens Celebrating Scouts Australia Dinner. Foto: Kungahuset.se

Under lördagen var Kungen tillsammans med tusentals unga scouter, deras ledare och familjer på Melbourne Zoo för att fira 100-årsjubileet av ålderssektionen Vargunge (Cub Scout) inom scouterna, barn i åldern 8-10 år. Under dagen presenterades verksamheten på Melbourne Zoo och en rad scoutaktiviteter genomfördes. Kungen som varit engagerad i scoutrörelsen sedan barndomen blev Vargunge med namnet Mowgli 1955.

World Scout Foundation

World Scout Foundation samlar in medel för att den globala scoutrörelsen ska kunna fortsätta utvecklas. I dag finns cirka 50 miljoner scouter runt om i världen.

Baden-Powell Fellowship

Baden-Powell Fellowship består av drygt 2 200 personer som donerat pengar till scoutrörelsen genom World Scout Foundation, där Kungen är hedersordförande. De insamlade pengarna går till att utveckla scoutrörelsen i olika delar av världen. Den svenska grenen av Baden-Powell Fellowship består av 140 personer.

Robert Baden-Powell (1857–1941) är scoutrörelsens grundare.