Prinsparet i möte med FN-ambassadörer

Torsdagen den 10 mars tog Prinsparet emot FN-ambassadörer på Kungl. Slottet. Ambassadörerna är i Sverige för att diskutera uppföljning av klimatmötet i Paris och genomförandet av Agenda 2030.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia tillsammans med ambassadörerna.

Prins Carl Philip och Prinsessan Sofia tillsammans med ambassadörerna. Foto: Kungahuset.se

Prinsen inledde mötet med ett välkomsttal och tackade ambassadörerna för deras engagemang och arbete som bidragit till att en överenskommelse nåddes i Paris. Prinsen talade också om det viktiga arbete som nu följer och att Kungafamiljen är särskilt glada över att målen belyser den brådskande frågan om barns rättigheter.

FN-ambassadörerna kommer från länder som tillhör de som har drabbats hårdast av klimatförändringarna. Under besöket i Sverige träffar ambassadörerna även statsminister Stefan Löfven, utrikesminister Margot Wallström, biståndsminister Isabella Lövin, företrädare för Sametinget, Dag Hammarskjöldfonden och Stockholm Environment Institute.

I programmet ingår också en resa till Kiruna där ambassadörerna bland annat får ta del av den klimatsmarta planeringen av det nya Kiruna.

Det är Dag Hammarskjöldfonden i samarbete med Utrikes­departementet som har bjudit in ambassadörerna till Sverige.