Prins Daniel med Alla på snö på Gärdet

Måndagen den 22 februari deltog Prins Daniel i Svenska skidförbundets och Svenska skidrådets projekt Alla på snö på Gärdet i Stockholm.

Längdskidor på Gärdet. Under 2016 kommer ”Alla på snö” att aktivera kring 22 000 barn från Kiruna i norr till Halmstad i söder.

Längdskidor på Gärdet. Under 2016 kommer ”Alla på snö” att aktivera kring 22 000 barn från Kiruna i norr till Halmstad i söder. Foto: Pelle T Nilsson/IBL

Under förmiddagen på Gärdet fick fjärdeklassare från Snösätraskolan, Hökarängsskolan och Rågsveds skola prova på olika sätt att glida på snö till exempel genom att åka längdskidor, vid ett lekområde i sluttande terräng och teknikträning på ett ovalt spår.

Under fyra veckor har Stockholms fjärdeklassare från cirka 80 skolor fått en chans att upptäcka snöaktiviteter.

Under fyra veckor har Stockholms fjärdeklassare från cirka 80 skolor fått en chans att upptäcka snöaktiviteter. Foto: Pelle T Nilsson/IBL

Prinsen och elever från Snösätraskolan.

Prinsen och elever från Snösätraskolan. Foto: Kungahuset.se

Dagen avslutas med ett snöuppkast.

Dagen avslutas med ett snöuppkast. Foto: Kungahuset.se

Om Alla på snö

Alla på snö är ett rikstäckande evenemang där barn i årskurs fyra under en dag erbjuds att gratis prova alla aktiviteter som ryms inom en svensk skidanläggning.

Tillsammans med kommunen, skolan och skidanläggningen ordnar Alla på snö en dag då alla fjärdeklassare bjuds in och får prova på och utforska allt det roliga, sköna, inspirerande, fartfyllda och häftiga med snö. Att utmana och använda sin balans och smidighet. Få njuta av fartvinden, växa med ökad skicklighet. Och bli skönt trött av både fysisk ansträngning och koncentration.

Läs mer om Alla på snö