Prinsessan Madeleine vid sagokalas

Måndagen den 22 februari arrangerade Prinsessan Madeleine, tillsammans med organisationen Min Stora Dag, ett sagokalas på Kungl. Slottet.

Sagokalaset hölls i Spegelsalongen på Kungl. Slottet.

Sagokalaset hölls i Spegelsalongen på Kungl. Slottet. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se

Till Kungl. Slottet kom 12 barn, mellan 5 och 8 år, från hela landet för att vara med vid sagokalaset.

Prinsessan Madeleine hälsade alla välkomna och därefter bjöds det på saft, kakor och tårta. Efter en stunds lek uppträdde Tobbe Trollkarl, därefter avrundades kalaset med fiskdamm och mera lek.

Tobbe Trollkarl underhöll.

Tobbe Trollkarl underhöll. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se

Barnen tillsammans med Tobbe Trollkarl, Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno och Prinsessan Madeleine. Längst fram sitter Prinsessan Leonore som var med på sagokalaset.

Barnen tillsammans med Tobbe Trollkarl, Min Stora Dags generalsekreterare Hélène Benno och Prinsessan Madeleine. Längst fram sitter Prinsessan Leonore som var med på sagokalaset. Foto: Kate Gabor/Kungahuset.se

Min Stora Dag

Min Stora Dag är en svensk insamlingsstiftelse som förverkligar önskedrömmar för barn och unga med svåra sjukdomar och diagnoser i Sverige. Stiftelsens vision är: ”Alla barn med svåra sjukdomar i Sverige ska få vara med om något positivt utöver det vanliga som ger kraft och självkänsla i en tung vardag.”

Prinsessan Madeleine är beskyddare för Min Stora Dag.

Stiftelsen grundades år 2000 och under 2014 var över 2 500 barn med om en aktivitet med Min Stora Dag.

Läs mer om Min Stora Dag
Följ Min Stora Dag på Facebook