Prins Daniel i Dalarna med Prins Daniels Fellowship

Torsdagen den 18 februari besökte Prins Daniel och inspiratörerna i Prins Daniels Fellowship Dalarna för att prata entreprenörskap med ungdomar från Soltorgsgymnasiet i Borlänge och högskolan i Dalarna.

Under samtalen med elever vid Soltorgsgymnasiet i Borlänge.

Under samtalen med elever vid Soltorgsgymnasiet i Borlänge. Foto: Ulf Palm

Under förmiddagen besökte Prinsen tillsammans med inspiratörerna Anna Stenberg (WES), Saeid Esmaeilzadeh (Serendipity Innovations) och Melker Andersson (Grupp F12) elever på Soltorgsgymnasiet i Borlänge.

I aulan hade studenter från natur- och tekniklinjerna samlats och fick höra om entreprenörskap och erfarenheter av att lyckas såväl som att misslyckas. Elever som själva inlett sin entreprenörskarriär genom att starta företag genom Ung Företagsamhet fick därefter tillfälle att delta i rundabordssamtal med Prinsen och entreprenörerna. Produkter visades upp och företagsidéer diskuterades.

Under eftermiddagen besökte Prins Daniels Fellowship högskolan i Dalarna. En föreläsning hölls i högskolans bibliotek i Falun, och därefter fick även en grupp studenter möjlighet att prata mer ingående med inspiratörerna i rundabordssamtal.

Inspiratörerna Melker Andersson, Anna Stenberg och Saeid Esmaeilzadeh tillsammans med Prinsen under aulaföreläsningen.

Inspiratörerna Melker Andersson, Anna Stenberg och Saeid Esmaeilzadeh tillsammans med Prinsen under aulaföreläsningen. Foto: Ulf Palm