Drottningen presenterade We Are One

På Internationella barncancerdagen den 15 februari presenterade Drottningen uruppförandet av We Are One, en nyskriven låt till stöd för barn med cancer.

Drottningen tillsammans med barn från Adolf Fredriks musikklasser som framförde ”We Are One”.

Drottningen tillsammans med barn från Adolf Fredriks musikklasser som framförde ”We Are One”. Foto: David Sica/Stella Pictures

Under ceremonin på Barncancerfondens kansli i Stockholm höll Drottningen tal och sa:

… så många som 900 000 barn från hela världen deltog i kampanjen och skapade något unikt för att ingjuta mod, hopp och tro. Tillsammans har de höjt sina röster för att få oss vuxna att lyssna.

De ger oss en möjlighet att förstå deras verklighet och de svårigheter som många av dem står inför. Men påminner oss också om att vi, som vuxna, har förmågan att göra förändringar inom området barncancer.

Som beskyddare av Barncancerfonden är jag hedrad att få presentera uruppförandet av We Are One.

H.M. Drottningen

Drottningen överlämnade dirigentpinnen till körledare Fredrik Winberg och därefter framförde elever från Adolf Fredriks musikklasser We Are One för allra första gången.

En global kampanj

Under årets två första månader har kampanjen Child4Child bjudit in barn över hela världen att sjunga med i låten We Are One som är skriven av Christophe Beck.

Bakom Child4Child står Childhood Cancer International (CCI), ett samverkansorgan för 180 barncancerorganisationer i 90 länder.

Barncancerfonden, som är medlem i CCI, har varit delaktig i kampanjen och stod värd för lanseringen av We Are One. Det var första gången som låten framfördes offentligt i sin helhet och dessutom premiärvisades den tillhörande videon som regisserats av Johan Söderberg.