Prins Daniel i Järfälla och Stockholm med Prins Daniels Fellowship

Onsdagen den 3 februari besökte Prins Daniel och inspiratörerna i Prins Daniels Fellowship Järfälla och Stockholm för att prata entreprenörskap med ungdomar från Mälargymnasiet och Handelshögskolan.

Prins Daniel och Susanne Najafi berättade om sina erfarenheter av att starta företag.

Prins Daniel och Susanne Najafi berättade om sina erfarenheter av att starta företag. Foto: David Sica/Stella Pictures

Under förmiddagen besökte Prinsen tillsammans med inspiratörerna Susanne Najafi (Unity Beauty Group) och Niklas Adalberth (Klarna) elever på Mälargymnasiet.

Programmet startade med en aulaföreläsning och därefter hölls rundabordssamtal där eleverna fick prata mer ingående om entreprenörskap, egna idéer och framtidsdrömmar tillsammans med Prinsen och inspiratörerna.

I Mälargymnasiets aula talade dagens moderator Leo Razzak, Prins Daniel, Susanne Najafi och Niklas Adalberth om hur viktigt det är att skapa en kultur där vi vågar mer.

I Mälargymnasiets aula talade dagens moderator Leo Razzak, Prins Daniel, Susanne Najafi och Niklas Adalberth om hur viktigt det är att skapa en kultur där vi vågar mer. Foto: David Sica/Stella Pictures

Under förmiddagen medverkade även Johannes Crona, Ung Företagsamhet regionchef Stockholm. På Mälargymnasiet har alla elever möjlighet att läsa entreprenörskap och företagande genom Ung Företagsamhets utbildning UF-företagande.

Niklas Adalberth och Prinsen talar med eleverna om att starta företag, om att våga ta steget och om att se misslyckanden som lärorika steg på vägen.

Niklas Adalberth och Prinsen talar med eleverna om att starta företag, om att våga ta steget och om att se misslyckanden som lärorika steg på vägen. Foto: Kungahuset.se

Under eftermiddagen besökte Prinsen och inspiratörerna Handelshögskolan för ytterligare ett samtal samt rundabordsdiskussion med studenter. Rektor Lars Strannegård berättade om hur Handelshögskolan arbetar med entreprenörskap.

Under eftermiddagen på Handelshögskolan.

Under eftermiddagen på Handelshögskolan. Foto: David Sica/Stella Pictures

Om Prins Daniels Fellowship

Prins Daniels Fellowship och entreprenörskapsprogram syftar till att inspirera unga människor att bli entreprenörer och att stötta ett antal företag genom mentorskap. Projektet är ett långsiktigt samarbete mellan Prins Daniel och Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien (IVA). Länk till annan webbplats.Projektet lanserades i januari 2013.

Prins Daniels Fellowship har samlat en grupp framgångsrika entreprenörer och företagsledare i ett expertråd som besöker gymnasieskolor, universitet och högskolor i Sverige för att inspirera unga människor och berätta om sina erfarenheter som entreprenörer.

Läs mer om Prins Daniels Fellowship

Om IVA

IVA bildades 1919 och är Sveriges näst yngsta akademi. 1916 diskuterades i riksdagen behovet av ett statligt forskningsinstitut med fokus på bränsle- och kraftfrågor. Uppdraget breddades dock snabbt till att omfatta all teknisk-vetenskaplig forskning och 1919 hade Kungl. Ingenjörsvetenskapsakademien sitt första möte i lokalerna på Grev Turegatan i Stockholm.