Drottningen delade ut stipendier

Torsdagen den 21 januari delade Drottningen ut stipendier ur Stiftelsen Drottning Silvias Jubileumsfond vid en ceremoni på Kungl. Slottet.

Drottningen tillsammans med jubileumsfondens stipendiater.

Drottningen tillsammans med jubileumsfondens stipendiater. Foto: Clas Göran Carlsson

Drottning Silvias Jubileumsfond ger bidrag till forskning om barn och funktionshinder. Stiftelsen delar årligen ut stipendier till studerande vid forskarutbildningar inom universitet och högskolor i landet.

Årets stipendiater är:

Anna Fäldt, doktorand vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa, Uppsala Universitet, för projektet ”Kommunikationssvårigheter under barnets två första år. Upptäckt vid 18 månader och utvärdering av tidig insats”.

Jenny Lingman Framme, doktorand vid Avdelningen för pediatrik, Sahlgrenska Akademin, för projektet ”Thymusdysfunktion vid 22q11 – deletionssyndromet”.

Sofia Manousou, doktorand vid Institutionen för medicin, Sahlgrenska Akademin, för projektet ”Is iodine needed in pregnancy and lactation to gain brain?”

Michaela Dellenmark Blom, doktorand vid Avdelningen för pediatrik, Sahlgrenska Akademin, för projektet ”Livskvalitet hos barn och ungdomar födda med esofagusatresi och deras familjer – svenska och tyska studier om psykologiska och medicinska resultat”.

Åsa Jungner, doktorand vid Institutionen för kliniska vetenskaper, Lunds Universitet, för projektet ”Haemolysis, hyperaemia and brain development in newborns with complex congenital heart defects”.

Charlotte Willfors, doktorand vid Institutionen för kvinnors och barns hälsa, Karolinska Institutet, för projektet ”Discordant monozygotic twin pair design to explore behavior, neurocognition and neurostructure in autism spectrum disorder?”

Daniel Hovey, doktorand vid Institutionen för neurovetenskap och fysiologi, Göteborgs Universitet, för projektet ”The genetics of social looking: determining hidden social impairment and early risk factors for autism spectrum disorder”.

Attila Szakács, doktorand vid Institutionen för kliniska vetenskaper, Sahlgrenska Akademin, för projektet ”Narkolepsi hos barn och ungdomar”.

Läs mer om Stiftelsen Drottning Silvias Jubileumsfond