Kungen och Kronprinsessan i möte med Tunisiska nationella kvartetten för dialog

Tisdagen den 15 december tog Kungen och Kronprinsessan emot representanter från Tunisiska nationella kvartetten för dialog som tilldelades Nobels fredspris 2015.

Kungen och Kronprinsessan välkomnar fredspristagarna i Prinsessan Sibyllas våning.

Kungen och Kronprinsessan välkomnar fredspristagarna i Prinsessan Sibyllas våning. Foto: Kungahuset.se

Organisationen Tunisiska nationella kvartetten för dialog får priset för sitt arbete för demokrati i hemlandet i samband med den arabiska våren. Kvartetten kom till sommaren 2013 då demokratiprocessen riskerade att bryta samman. Organisationen etablerade ett alternativ och en fredlig politisk process då landet var på randen till inbördeskrig.

Abdessattar ben Moussa, ordförande för människorättsorganisationen LTDH , Wided Bouchamaoui, ordförande för arbetsgivarorganisationen UTICA, Kungen, Mohamed Fadhel Mahmoud, ordförande för den nationella advokatsamfundet, Houcine Abbassi, generalsekreterare för fackrörelsen UGTT, samt Kronprinsessan.

Abdessattar ben Moussa, ordförande för människorättsorganisationen LTDH , Wided Bouchamaoui, ordförande för arbetsgivarorganisationen UTICA, Kungen, Mohamed Fadhel Mahmoud, ordförande för den nationella advokatsamfundet, Houcine Abbassi, generalsekreterare för fackrörelsen UGTT, samt Kronprinsessan. Foto: Kungahuset.se

Kvartetten består av fyra organisationer: fackföreningsrörelsen UGTT (Union Générale Tunisienne du Travail), arbetsgivarorganisationen UTICA (Union Tunisienne de l'Industrie, du Commerce et de l'Artisanat), människorättsorganisationen LTDH (La Ligue Tunisienne pour la Défense des Droits de l'Homme) och det nationella advokatsamfundet Ordre National des Avocats de Tunisie.