Kronprinsessparet besökte Läxhjälpen

Onsdagen den 9 december var Kronprinsessparet på Husbygårdsskolan i Husby för att ta del av Läxhjälpens projekt Välkommen till Sverige.

Projektet Välkommen till Sverige startade i Husbygårdsskolan med stöd av bland annat Kronprinsessparets Stiftelse.

Projektet Välkommen till Sverige startade i Husbygårdsskolan med stöd av bland annat Kronprinsessparets Stiftelse. Foto: Kungahuset.se

Syftet med projektet Välkommen till Sverige är att snabbt introducera nyanlända barn i en ordinarie skolklass och erbjuda dem att delta i stiftelsen Läxhjälpens verksamhet. Projektet startade i Husbygårdsskolan med stöd av bland annat Kronprinsessparets Stiftelse.

Vid skolan möttes Kronprinsessparet av Läxhjälpens verksamhetschef Maria Arneng, Henrik Szabo, regionansvarig Stockholm, projektledare Matilda Svensson och Sinnikka Rinne, lärare för högstadiets förberedelseklass. De berättade om hur Välkommen-projektet fortlöper och hur arbetet med nyanlända elever ser ut i Husbygårdsskolan.

Kronprinsessparet under besöket på Husbygårdsskolan.

Kronprinsessparet under besöket på Husbygårdsskolan. Foto: Kungahuset.se

I skolans matsal deltog sedan Kronprinsessan och Prins Daniel i ett Läxhjälpspass. Därefter fick Kronprinsessparet tillfälle att samtala med elever och med läxhjälparen Isabell Kristensen som arbetar varje onsdagspass.

Stiftelsen Läxhjälpen

Läxhjälpen är en icke-vinstdrivande stiftelse som med finansiering från näringslivet bedriver gratis, resultatfokuserad läxhjälp i socioekonomiskt utsatta områden. Stiftelsens vision är ett samhälle där barn växer upp med förutsättningar att klara skolan, utvecklas och nå sin fulla potential.

Kronprinsessparets Stiftelse stödjer Läxhjälpen