Kronprinsessan hos Tjejzonen

Onsdagen den 2 december besökte Kronprinsessan Tjejzonen. Hit vänder sig unga tjejer som vill ha en "storasyster" att prata med.

Kronprinsessan fick ta del av de frågor och problem som kom in till ”storasystrarna” Elin och Camilla under tisdagskvällens chatt. Bredvid sitter Sofie Karlström som är samordnare av chatten och Lotta Zetterqvist, Tjejzonens verksamhetsledare.

Kronprinsessan fick ta del av de frågor och problem som kom in till ”storasystrarna” Elin och Camilla under tisdagskvällens chatt. Bredvid sitter Sofie Karlström som är samordnare av chatten och Lotta Zetterqvist, Tjejzonens verksamhetsledare. Foto: Kungahuset.se

Hos Tjejzonen erbjuds tjejer mellan 12 och 25 år fysiska eller virtuella möten med en "storasyster" som i egenskap av volontär ger av sin tid och sitt engagemang för att lyssna. Svår ångest, oro och ensamhet är vanligt förekommande anledningar till samtalen.

Kronprinsessan och ”storasyster” Camilla. Chatten är öppen söndag till torsdag mellan 20.00 och 22.00.

Kronprinsessan och ”storasyster” Camilla. Chatten är öppen söndag till torsdag mellan 20.00 och 22.00. Foto: Kungahuset.se

Verksamhetens målsättning är att förebygga psykisk ohälsa hos tjejer. Tjejzonen är rikstäckande genom sin virtuella verksamhet på chatt och mejl.

Stommen utgörs av volontärer som genomgått en grundutbildning och får kontinuerlig handledning, vidareutbildning och feedback.

Tjejzonen startade 1998 och stöds bland annat av Childhood.

Verksamhetsledare Lotta Zetterqvist och Sofie Karlström, samordnare av chatten, berättade om Tjejzonen. Med 17 års erfarenhet och ungefär 10.000 årliga kontakter med ungdomar som lever med olika slags svår problematik, har de stor kunskap i hur unga vill bli bemötta.

Verksamhetsledare Lotta Zetterqvist och Sofie Karlström, samordnare av chatten, berättade om Tjejzonen. Med 17 års erfarenhet och ungefär 10.000 årliga kontakter med ungdomar som lever med olika slags svår problematik, har de stor kunskap i hur unga vill bli bemötta. Foto: Kungahuset.se